Completed EHE projects

2gether NHS Foundation Trust

Natural materials were used to create a calm and harmonious Japanese sensory garden.

Barking, Havering and Redbridge University Hospitals NHS Trust

Two courtyard areas were transformed through sculpture, water features, lighting and planting.

Barnet and Chase Farm Hospitals NHS Trust

The Barnet and Chase Farm team transformed a dark corridor into a calm and reassuring space for young patients on their way to theatre.

Barnet and Chase Farm Hospitals NHS Trust

The Garden Room has been created to provide a private space for relatives and those receiving palliative care in the hospital.

Barnet, Enfield and Haringey Mental Health Trust

A new family visiting and parenting room gives patients the space they need to maintain family relationships during their stay in hospital.

Barnsley Primary Care Trust

A safe, secure and peaceful place where people could spend some time alone no matter what time of day.

Barts and The London NHS Trust

Young patients were involved in choosing themes for murals which transformed the environment of the children's surgical ward.

Bedfordshire and Luton Mental Health and Social Care Partnership NHS Trust

The team wanted to create a more sociable area with direct access to the garden that could be used for a range of activities.

Berkshire Healthcare NHS Foundation Trust

A key element of the team's chosen design was to provide space for one-to-one time with staff or visitors.

Berkshire Healthcare NHS Foundation Trust

Using the hospital's Maidenhead surroundings as inspiration, the social spaces were improved.

Birmingham and Solihull Mental Health NHS Foundation Trust

The chosen design has made the room and adjoining kitchen area, previously the on-call doctor's flat, as non-institutional as possible.

Birmingham Children's Hospital NHS Foundation Trust

The team at Birmingham Children's Hospital redesigned the reception and waiting area in their accident and emergency department.

Birmingham Children's Hospital NHS Foundation Trust

A small courtyard garden for parents has been created as part of the refurbishment of the viewing suite.

Black Country Partnership NHS Foundation Trust

The shaded woodland path at the back of the garden provides a number of sheltered, small seating areas for sunny days.

Bradford District Care Trust

Organic shapes have been used throughout and the planting incorporates banks, rather than flat borders, to echo the curves in the hard landscaping.

Bradford Teaching Hospitals NHS Foundation Trust

This project aimed to encourage social connections with patients with dementia.

Bromley Hospitals NHS Trust

Themes of earth, water and light were used to transform three courtyard gardens into therapeutic environments.

Calderstones Partnership NHS Foundation Trust

The main aim of the project was to restore the barn and redesign the interior, but the team also wished to open up access to the river bank.

Cambridge University Hospitals NHS Foundation Trust

The Perry Suite: creation of a central bereavement suite and refurbishment of the relatives' room in A&E.

Cambridgeshire and Peterborough NHS Foundation Trust

The creation of the courtyard garden has provided a relaxed outdoor area away from the wards.

Pages