North East London NHS Foundation Trust

This content relates to the following topics:

Part of Enhancing the Healing Environment

Date started: 1 May 2002
Organisation: mental health
Service: mental health
Project: wards

Location

Seclusion facilities at Naseberry Court

Aims and outcomes

The project aim was to redesign the existing seclusion facilities in Naseberry Court to provide a more therapeutic area. An architect was commissioned to redesign a single room area to include ensuite facilities, and also to refurbish an adjacent corridor.

A specially commissioned piece of furniture provides both a bed and chair, to allow nursing staff to sit with patients if required. A 'chromoclock' was installed in the room to add visual interest. All surfaces were designed to be flush with walls to prevent injury.

Back to the completed projects directory