Guy's and St Thomas' NHS Foundation Trust

This content relates to the following topics:

Part of Enhancing the Healing Environment

Date started: 1 Jan 2006
Organisation: acute
Service: adult acute, end-of-life care
Project: bereavement areas

Project location

Bereavement Centre, St Thomas' Hospital

Aims and outcomes

When the team joined the programme, plans were being put in place to move the bereavement counselling service from its location in the main hospital, alongside the admissions unit, to a newly renovated area off the main hospital corridor.

One of the key objectives of the team was to increase the amount of natural light in the centre by opening up the old arch windows. There is now a dedicated waiting area and two different sized interview rooms to accommodate either single relatives or larger groups. Specially chosen furniture was purchased and new disabled toilet facilities have been provided next to the centre.

The team recognised many relatives found visiting the centre a difficult experience and wanted to provide an area in the corridor for people to sit either before or after seeing centre staff. A glass artwork was commissioned for the large window facing the main entrance to the centre.

This project was supported by the Guy's and St Thomas' Charity.

Back to the completed projects directory