St Helens and Knowsley Teaching Hospitals NHS Trust

Date started: 
Organisation:  acute
Service:  adult acute
Project:  gardens
Steps lead to the new performance area
The design scheme uses locally-produced glass
The garden has a tranquil atmosphere

Location

Courtyard garden next to the burns and orthopaedic units

Aims and outcomes

The project focused on a rarely used courtyard located next to the regional burns and plastics unit and orthopaedic wards. The team wanted to redesign the courtyard, using artworks and landscaping, to provide a tranquil place for patients, visitors and staff.

A commissioned glass sculpture and stained glass artwork were installed to reflect the industrial and glass heritage of the local area. The design of the courtyard enables it to host small musical events during summer months.

Back to the completed projects directory