Salisbury NHS Foundation Trust

Date started: 
Organisation:  acute
Service:  adult acute, end-of-life care
Project:  bereavement areas
The viewing room before the project
Now a non-institutional environment
The new reception has made the building immediately accessible

Project location

Salisbury Hospital

Aims and outcomes

The aim of the project was to improve the viewing environment for bereaved relatives within the mortuary.

Dedicated car parking has now been provided and the bereavement service and mortuary department have been amalgamated and located together. 

The construction of a light and airy reception area with glazed roof and doors has made the building immediately accessible. The interior décor and furnishings have been chosen carefully to provide a high quality, non-institutional environment. A natural palette of creams, greens and browns blends well with the wooden furniture. Lighting has been a key feature, both the use of natural light in the reception area and a new lighting scheme for the waiting room and viewing area. 

Two large back-lit commissioned glass panels and the commissioned pall together with simple furniture give the room a timeless and spiritual atmosphere.

Back to the completed projects directory