Rotherham Primary Care Trust

Date started: 
Organisation:  mental health
Service:  children
Project:  outpatients
The waiting area prior to the redesign
The waiting area provides plenty of room to play
Colourful art creates interest for younger children

Location

Reception and waiting area in the Child Development Centre

Aims and outcomes

Through consultation with parents and staff, the project team identified the reception and waiting area of the unit most in need of refurbishment. The aim of the project was to provide a relaxed waiting area where children could play and parental anxiety would be minimised.

The refurbishment included alterations to meet Disability Discrimination Act requirements and the installation of a new heating system. Remodelling was also carried out to create separate clinical and office spaces. The team worked with local artists who created the colourful wall toys and artworks which now feature throughout the area, creating interest and distraction for children.

Back to the completed projects directory