Oxleas NHS Foundation Trust

Date started: 
Organisation:  mental health
Service:  mental health
Project:  social spaces
A seated area in the light-filled conservatory
The decor creates a homely atmosphere
The new layout makes better use of space

Location

Area between the reception and living room at Banbury House, a closed rehabilitation unit for 10 men with challenging behaviour

Aims and outcomes

The project team wanted to provide a homely environment for residents and visitors at Banbury House. They also wanted to create a more dignified setting for staff, to help address recruitment and retention issues.

The layout of the area was reorganised by relocating the smoking room, placing a commissioned glass screen between the living and dining areas, and installing new furniture throughout the area. The addition of a conservatory helps unite the living and dining area with the garden outside the unit.

Back to the completed projects directory