Northampton General Hospital NHS Trust

Date started: 
Organisation:  acute
Service:  adult acute, end-of-life care
Project:  bereavement areas
The area prior to the project
A new, welcoming and comfortable space
A new, comfortable seating area

Project location

Northampton General Hospital

Aims and outcomes

The aim of the scheme was to create a dedicated suite for bereaved relatives. A suitable site was found in a central location with good access to one of the main hospital entrances and dedicated parking is now provided for the bereaved.

The entrance to the Evelyn Centre leads to the main reception area which was widened to create a welcoming and comfortable space. The curved reception desk, part-lowered ceiling, chosen flooring and new lighting scheme all create an illusion of a spacious area within a relatively tight template. A bespoke stained glass window provides a unique and very special focus to the whole suite.

The window in the interview room has been lowered to give the bereaved a view onto a small internal courtyard with simple planting and a water feature designed to enhance the quietness and privacy of the room.

Back to the completed projects directory