North Cumbria Acute Hospitals NHS Trust

Date started: 
Organisation:  acute
Service:  adult acute
Project:  wards
The ward entrance area before the project
The new entrance is far more inviting
A stained glass wall divides the day room from the ward

Project location

Patterdale Ward, Whitehaven Hospital

Aims and outcomes

The focus of the project was to make the emergency admission ward entrance area and day room more welcoming for patients and to create a better working environment for staff. A lack of space meant that the entrance area was being used as a workspace for the ward clerks, which meant that patients frequently mistook them for receptionists.

Creating a new office space away from the main entrance has enhanced the working environment and has also improved security and confidentiality of patient records.

Back to the completed projects directory