Newham University Hospital NHS Trust

Date started: 
Organisation:  acute
Service:  adult acute, end-of-life care
Project:  A&E, bereavement areas
Viewing area prior to the project
The family room can be closed to provide a private viewing room
The same colour palette links the room

Project location

Newham University Hospital

Aims and Outcomes

Now part of Barts Health NHS Trust.

A comment card from a bereaved mother provided the inspiration for the project at Newham where the viewing facilities in both the accident and emergency (A&E) department and in the main hospital have been extended and refurbished.

The same colour palette and signature image has been used to link both areas. In A&E the room previously used for viewings has been enlarged to provide a family room which can be closed off at one end to provide a private viewing area when required.

The main mortuary viewing area has been redesigned and now has a dedicated waiting area, which also provides a space for the local Registrar; a central viewing space which can be closed off by closing floor-to-ceiling room dividers; and an adjoining indoor garden where relatives can spend some private time.

Back to the completed projects directory