Maidstone and Tunbridge Wells NHS Trust

Date started: 
Organisation:  acute
Service:  adult acute
Project:  outpatients
The gym had not been updated in 27 years
The new design uses bright colours and good lighting
Local scenes were used in the design scheme

Location

Gymnasium and occupational therapy assessment 'flat' within the physiotherapy department at Maidstone hospital

Aims and outcomes

The project focused on refurbishing the gymnasium at Maidstone Hospital, which had not been updated in 27 years. The infrastructure of the area required improvement to include showers and new equipment.

Bright colours and good lighting help to make the gymnasium an enjoyable place to be, and designs based on local scenery were used throughout the space.

Exercising has been made fun through the innovative use of technology, with exercise bikes linked to videos of local lanes: the faster you pedal, the faster you travel along the lanes.

Back to the completed projects directory