Luton and Dunstable Hospital NHS Foundation Trust

Date started: 
Organisation:  acute
Service:  adult acute, end-of-life care
Project:  bereavement areas
Mortuary entrance prior to project
The new garden after the project
The viewing area provides a tranquil environment

Project location

Luton and Dunstable Hospital

Aims and Outcomes

The initial aim was to improve the relatives' journey to the mortuary but the project expanded to encompass the redesign of the viewing facilities at Luton.

A new private entrance to the bereavement suite has been created and planting has been introduced to screen the main covered walkway from the adjoining café. A bespoke wooden door leads into a small, private garden with wooden benches and a water feature.

Internally the space has been reorganised to provide a good sized modern waiting room with hand washing facilities which overlooks the garden. The adjoining viewing area has been designed to provide a tranquil environment while an adjustable lighting system can be used during viewings when required.

Back to the completed projects directory