Lincolnshire Partnership NHS Foundation Trust

Date started: 
Organisation:  mental health
Service:  dementia care, mental health
Project:  public spaces
Before, the reception area was cluttered and confusing
A bold, warm colour scheme was chosen
Local students produced a collection of photographs
The space is welcoming to patients waiting for the clinic

Location

Witham Court, North Hykeham, Lincoln

Aims and outcomes

The entrance and outpatient reception area were felt to be cluttered and confusing and the aim of the project was to create a welcoming space where people could wait in comfort for clinics.

Work was already underway to provide a new entrance to the building and this enabled the team to enlarge the project to provide linked seating areas both at reception and for people waiting to attend clinics together with a new lighting scheme and flooring.

A bold, warm colour scheme has been chosen for the waiting area, now renamed the Forget me not lounge, and comfortable chairs, specially heightened for more elderly patients; a clock, artworks  and a drinks machine have been provided.

Local students produced a range of photographs capturing local scenes of Lincoln which provide interest for patients and visitors. A volunteer scheme has been introduced to welcome people and provide refreshments whilst they are waiting.

Back to the completed projects directory