Lincolnshire Partnership NHS Foundation Trust

Date started: 
Organisation:  mental health
Service:  mental health
Project:  gardens, outpatients
Before, the waiting room had offered little privacy
A glass brick wall now screens the area
The varied garden area

Project location

Pilgrim Hospital, Boston

Aims and Outcomes

The unit's waiting area afforded little privacy and there was no access through to the adjoining garden. The aim of the project was therefore to enhance the seating area, to increase privacy and to improve access to the garden.

A bright colour scheme was chosen and the lighting and general décor improved.

A partial glass brick wall now screens the seating area and a folding glass door has greatly improved access to the garden.

As part of the scheme the planting has been updated, and better use has been made of the partly sunken area in the middle of the garden. New benches, tables and a parasol have been provided, and the new access ensures that the garden is now being well used by in-patients and visitors alike.

Back to the completed projects directory