Leeds Partnerships NHS Foundation Trust

Date started: 
Organisation:  mental health
Service:  mental health
Project:  social spaces
The dining room had been uninviting
The new social space
A relaxed seating area

Project location

The Mount, Hyde Terrace, Leeds

Aims and Outcomes

Although a recent PFI build; the unit, one of eight perinatal units in England, did not provide good social space for the inpatient mothers.

A key aim of the project was to make the dining area more usable as it felt dark, institutional and uninviting. Two distinct spaces have been created divided by a movable floor-to-ceiling screen: one next to the servery for eating, and the other a more relaxed seating area with comfortable chairs. A new conservatory has been erected adjoining the dining room and the garden beyond has been given new lighter paving and planting.

One of the nurseries has been transformed into a quiet room and has its own direct access to the garden. Simply furnished the room is both intimate and comfortable.

Back to the completed projects directory