Lambeth Primary Care Trust

Date started: 
Organisation:  community
Service:  treatment area
Project:  outpatients
Lighting can be changes to meet patients' needs
Music is one of the therapies offered in the room
Stained glass windows

Project location

Unused bathroom area in Minnie Kidd House, a specialised NHS nursing home

Aims and outcomes

The aim of the project was to adapt an unused bathroom into a sensory 'white' space for patients.

A range of lighting options and sensory equipment including music and aromatherapy, which can be changed to suit the mood and requirements of individual patients. A specially commissioned window screen can be drawn across when the room is used for other purposes, for example, as a quiet room or visitors' area.

Back to the completed projects directory