Humber NHS Foundation Trust

Date started: 
Organisation:  mental health
Service:  mental health
Project:  social spaces
The room before its transformation
Commissioned artworks now decorate the walls
A special reading nook was created

Project location

Bartholomew House, Goole

Aims and Outcomes

Staff and service users identified the need to improve lighting and access to outside space as part of their project.

Part of the external entrance area has been fenced in using willow panels and a garden created with a central water feature, mosaics and a range of planting. A lounge area has been designed to be light, comfortable and calm and to maximise the view of the garden. A commissioned artist worked with service users and staff to create the main feature artwork for the lounge, and other artworks which now decorate the building.

The lighting throughout the building has been improved and corridors painted. Service users used to congregate in the crook of the ground floor corridor, and this area has now been designated as a quiet reading space, with comfortable seating and service user artworks.

Back to the completed projects directory