Humber NHS Foundation Trust

Date started: 
Organisation:  mental health
Service:  dementia care, mental health
Project:  outpatients
The unwelcoming exterior and entrance before
A welcoming, easily accessible open space
The newly designed reception area
Lots of artwork now displayed on the walls

Location

Hull Memory Clinic, Coltman Street, Kingston-upon-Hull

Aims and objectives

The clinic is based in an old community day services building and had a particularly unwelcoming exterior and entrance. The aim of the project was to change perceptions of memory services by improving first impressions and also to create a flexible multiuse space.

The entrance has been redesigned to provide a welcoming, easily accessible open space with wide reception desk. The large central area has been furnished with a range of comfortable chairs and tables.

Integral to the design are three pods along one wall that can be opened up to display assistive technology aids, internet access, a flat screen for presentations and a drinks machine. Patients and staff worked with an artist to make the glass panels and one wall has a changing exhibition of their artworks. A charity has been formed to support the ongoing work of the clinic.

Back to the completed projects directory