Hillingdon Primary Care Trust

Date started: 
Organisation:  mental health
Service:  mental health
Project:  gardens, social spaces
A view of the courtyard prior to the project
The new design includes seating areas
The lounge area includes space for socialising

Location

Oaktree Ward, Woodlands Centre, a mental health unit for older patients

Aims and outcomes

The project aimed to make better use of space within an admission assessment ward. The team wanted to create an improved environment for patients by redesigning the patient lounge and providing direct access from the lounge to the internal courtyard area.

The redevelopment involved removing a circular corridor that was used only by smokers, creating a new smoking room and an activity room, and introducing a semi-private seating area in the courtyard.

Back to the completed projects directory