Hillingdon Hospitals NHS Foundation Trust

Date started: 
Organisation:  acute
Service:  adult acute
Project:  A&E, public spaces
The waiting area prior to the project
Curved seating is at the heart of the design scheme
Lighting and artwork create an interested space

Location

The waiting area of the accident and emergency department at Hillingdon Hospital

Aims and outcomes

In support of the trust's commitment to improve the accident and emergency department, the project team undertook a redevelopment of the department's waiting area, with the aim of improving the comfort of patients waiting to be seen.

Specially commissioned mosaics and curved seating were integral parts of the interior design, which has transformed everything from the reception desk to the toilets in the waiting area. The project has also helped give staff within the department a sense of 'ownership' of the space.

Back to the completed projects directory