East London NHS Foundation Trust

Date started: 
Organisation:  mental health
Service:  mental health
Project:  social spaces
The space before the EHE project
The layout provides space for various activities
Service users chose a rap theme for the artwork

Location

The principal recreation area in the John Howard Centre, a regional medium-secure unit for 48 male service users.

Aims and outcomes

The project team wanted to make better use of an existing recreation space. They wanted to introduce separate spaces for recreation, activities and socialising, and to relocate the shop and competition-sized snooker table.

The team devised an entertainment 'nerve centre' for the space, including a DJ booth, karaoke machine and DVD facilities. Service users created the 'rap' theme for the artworks and windows in the revitalised social space, which is now also used for performances. A shop has also been incorporated into the new layout.

Back to the completed projects directory