Coventry and Warwickshire Partnership NHS Trust

Date started: 
Organisation:  mental health
Service:  mental health
Project:  wards
The original area, prior to redevelopment
Large lightboxes recessed into the walls
New seating and artwork

Project location

Maybury Ward, Avenue Clinic, Nuneaton

Aims and Outcomes

The main corridor and adjoining lounge of this PICU were identified as the top priority for improvement by service users and staff. The corridor was dark, poorly lit and depressing for all who used it.

As part of the refurbishment the walls have been painted white to maximise the effect of the new dimmable lighting scheme and the flooring has been replaced.

A series of seven large light boxes have been recessed into the corridor walls, each featuring a flower design developed from the art workshops held with clients.

The light boxes are linked by a wave design and this theme also features in the large commissioned artwork in the lounge area. The furniture in the lounge has been replaced with leather arm chairs and sofas and a large plasma TV and DVD player purchased. A fish tank has replaced the wall between the lounge and the main corridor providing visual interest and a semi-occluded screen between the two areas.

Back to the completed projects directory