Barnet and Chase Farm Hospitals NHS Trust

Date started: 
Organisation:  acute
Service:  adult acute
Project:  public spaces
A view along the old corridor
The glasswork before the project
The commissioned stained glass window

Location

A corridor in Chase Farm Hospital, linking the x-ray department and operating theatres to wards, including the children's Kingfisher Ward.

Aims and outcomes

The project team wanted to transform a busy and bleak corridor into a calming space that would help relax patients on their way to theatre.

The team took inspiration from the name of the children's ward and created a design scheme and installation based on the theme of the kingfisher. A stained glass window and large photographs were commissioned, which, together with new flooring and muted ‘river’ colours, created a 'kingfisher trail' along the route of the corridor.

Back to the completed projects directory